Investeren in agrarische grond

Steeds meer mensen besluiten hun geld te investeren in onbebouwde, agrarische grond, zoals dit perceel in het Groningse Marum. U vraagt zich misschien af waarom. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Ten eerste speelt de dalende spaarrente een rol. Het is niet langer lonend om te sparen en veel mensen besluiten hun geld in plaats daarvan te investeren. Een tweede reden is het groeiende inwonersaantal van Nederland. Veel gemeentes moeten nu op zoek naar onbebouwde grond om het dreigende woningtekort tegen te gaan, wat veel kansen met zich meebrengt voor grondbezitters. Tot slot is het aankopen van landbouwgrond natuurlijk ook een goede manier om een klein spaarpotje op te bouwen voor de lange of korte termijn. Wie wil dat nou niet?

Enorme bevolkingsgroei

Het hier aangeboden perceel ligt in de Groningse gemeente Marum. Marum heeft momenteel zo’n 10.500 inwoners, wat er ruim 1.100 meer zijn dan 25 jaar geleden. Dat betekent een bevolkingsgroei van maar liefst 11%. Aangezien deze groei volgens de verwachtingen voorlopig nog niet zal afnemen, zal de gemeente snel op zoek moeten gaan naar geschikte grond voor de bouw van nieuwe woonwijken. Dat maakt deze omgeving zeer interessant voor grondbezitters.

Gunstige ligging

Deze agrarische grond is zeer gunstig gelegen. Het is aangesloten op uitstekende ontsluitingsmogelijkheden, zoals de Verlengde Wilpsterweg en de Haarsterweg, die u binnen enkele minuten naar de A7 leiden. Vanaf hier zijn onder andere Groningen, Heerenveen en Leeuwarden binnen slechts een half uur te bereiken. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat de grond in de toekomst zal worden gebruikt als ruimtelijke en natuurrijke uitvalsbasis voor deze stedelijke centra. Dit vermoeden wordt bevestigd door het feit dat de gemeente al enkele vergelijkbare projecten in de nabije omgeving heeft voltooid. Al met al is dit dus een enorm kansrijke kavel.

Geïnteresseerd?

Wilt u graag investeren in een van onze kavels? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Vraag vrijblijvend informatie aan!