Investeren in agrarische grond

Nu de spaarrentes steeds verder dalen, realiseren meer en meer mensen zich dat het voordeliger is om hun spaargeld ergens in te investeren. Bijvoorbeeld in agrarische grond. Vanwege de enorme bevolkingsgroei die Nederland in de afgelopen jaren heeft meegemaakt, is er in veel gemeentes sprake van een dreigend woningtekort. Ook zorgt de landelijke vergrijzing ervoor dat de woningbehoeften veranderen. Dit geldt ook voor de Drentse dorpjes Aalden en Zweelo, waar het hier aangeboden perceel zich bevindt.  Daarom is dit het ideale moment om hier nu een kansrijke kavel aan te kopen. Geïnteresseerd? Lees dan gauw verder.

Economische ontwikkeling

In de afgelopen jaren is er in Drenthe veel aandacht geweest voor nieuwe economische ontwikkelingen. De nadruk ligt met name op het benutten van de strategische positie van de provincie ten opzichte van de Randstad en Noordoost-Europa. Er is dan ook een uitgebreide ontwikkelingsvisie opgesteld die zich met name richt op de industriële en logistieke sectoren. Deze economische vooruitgang heeft ook invloed op de gemeente Coevorden. Deze zal namelijk steeds vaker als uitvalsbasis gaan dienen voor de omringende stedelijke centra. Om hier optimaal van te profiteren, zal de woningvoorraad hierop aangepast moeten worden.

Aantrekkelijk perceel

De goede balans tussen voldoende werkgelegenheid en een natuurrijke omgeving, maken dit perceel in Aalden-Zweeloo zeer aantrekkelijk voor projectontwikkelaars. Wanneer we daaraan toevoegen dat de gemeente Coevorden in de Woonvisie 2017-2022 heeft aangegeven nieuwe woningen te willen bouwen in de kleinere kernen, is dat natuurlijk helemaal interessant. Bij het uitbreiden van de woningvoorraad zal er vooral aandacht zijn voor het bouwen van betaalbare woningen voor starters en senioren. Toch is het wel de bedoeling om de landelijke sfeer in de dorpen te behouden. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat gemeente haar pijlen zal richten op onbebouwde grond precies zoals de hier aangeboden kavel. Wacht dus niet te lang!

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over deze kavel in Aalden-Zweeloo? Neem dan contact met ons op.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Eventuele opmerkingen

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring. Ook onze eigen privacyverklaring is van toepassing.

Details


Prijs: €NOTK
Oppervlakte: 2000m2

Meest gestelde vragen

Mag ik zelf bouwen op landbouwgrond nadat de bestemming is gewijzigd?

Nee dat behoort niet tot de mogelijkheden, wel zal de waarde van de grond zeer waarschijnlijk stijgen na de bestemmingswijziging.

Wat is landbouwgrond? En wat mag ik er mee?

Landbouwgrond mag door iedereen gebruikt worden voor landbouw en tuinbouw-doeleinden. Soms is het ook toegestaan om op de grond kleine objecten zoals een blokhut te plaatsen, dat is afhankelijk van de gemeente. Voor doeleinden zoals bebouwing is landbouwgrond niet geschikt tenzij het wijzigt naar bouwgrond.

Waarom grond aankopen?

Grond is waardevast en een slimme manier om uw vermogen te spreiden. Grond is schaars en steeds meer grond krijgt een bouwbestemming, dat maakt grond soms op korte termijn en vrijwel altijd op korte termijn meer waard. Het eigendom kan niet worden vervreemd zonder uw toestemming en 100 m2 blijft 100 m2.

Kan ik landbouwgrond verpachten?

Jazeker, bij Agrarische-Grond.nl bieden wij een totaaloplossing en nemen wij graag alle zorgen uit handen. In ons netwerk hebben wij dan verschillende pachtmeesters die u kunnen ondersteunen met de administratieve last van het pachten.

Vraag vrijblijvend informatie aan!