Investeer in agrarische grond

Nu steeds meer gemeentes op zoek gaan naar onbebouwd land en de spaarrentes met het jaar lager worden, is het een goed idee om uw geld te investeren in agrarische grond. Profiteer van de toenemende bevolkingsgroei en het dreigende woningtekort in Nederland en bouw tegelijkertijd een waardevast spaarpotje op voor uzelf of uw kinderen. Wij kunnen u helpen de ideale kavel te vinden, wat uw eisen ook zijn. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar agrarische grond in een goed bereikbaar gebied met een aantrekkelijke woonvisie? Dan is dit perceel in Steenderen misschien wel iets voor u.

Ambitieuze woonvisie

Steenderen is een klein dorpje in de gemeente Bronckhorst. Met haar ruim 36.000 inwoners is dit de grootste plattelandsgemeente van Nederland. Bronckhorst staat bekend om haar landelijke en natuurrijke omgeving met talloze aantrekkelijke eigenschappen. Er is meer dan voldoende werkgelegenheid en ook qua vrijetijdsvoorzieningen valt er weinig te klagen. De gemeente heeft in de afgelopen tien jaar dan ook een groei in het aantal huishoudens meegemaakt, wat de woningvoorraad langzaamaan steeds verder onder druk zet. Hoewel er getalsmatig voldoende woningen zijn, sluiten deze niet overal even goed aan op de woonbehoefte.

Om het dreigende woningtekort tegen te gaan, is er in de Woonvisie 2019-2025 dan ook besloten dat er in Bronckhorst ongeveer 400 nieuwe woningen zullen worden gebouwd. Hoewel de gemeente de voorkeur geeft aan het bouwen van huizen in de grotere kernen, wordt er in de woonvisie erkend dat er ook in de buitengebieden behoefte is aan nieuwe woningen. De focus ligt hier voornamelijk op het bouwen van duurzame en betaalbare woningen voor starters en senioren. Om deze plannen werkelijkheid te maken, moet de gemeente echter wel op zoek naar geschikte landbouwgrond en dat is wat deze omgeving zo interessant maakt voor grondbezitters.

Iets voor u?

Bent u geïnteresseerd in deze kavel? Neem dan gauw contact met ons op.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Eventuele opmerkingen

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring. Ook onze eigen privacyverklaring is van toepassing.

Details


Prijs: €NOTK
Oppervlakte: 2300m2

Meest gestelde vragen

Mag ik zelf bouwen op landbouwgrond nadat de bestemming is gewijzigd?

Nee dat behoort niet tot de mogelijkheden, wel zal de waarde van de grond zeer waarschijnlijk stijgen na de bestemmingswijziging.

Wat is landbouwgrond? En wat mag ik er mee?

Landbouwgrond mag door iedereen gebruikt worden voor landbouw en tuinbouw-doeleinden. Soms is het ook toegestaan om op de grond kleine objecten zoals een blokhut te plaatsen, dat is afhankelijk van de gemeente. Voor doeleinden zoals bebouwing is landbouwgrond niet geschikt tenzij het wijzigt naar bouwgrond.

Waarom grond aankopen?

Grond is waardevast en een slimme manier om uw vermogen te spreiden. Grond is schaars en steeds meer grond krijgt een bouwbestemming, dat maakt grond soms op korte termijn en vrijwel altijd op korte termijn meer waard. Het eigendom kan niet worden vervreemd zonder uw toestemming en 100 m2 blijft 100 m2.

Kan ik landbouwgrond verpachten?

Jazeker, bij Agrarische-Grond.nl bieden wij een totaaloplossing en nemen wij graag alle zorgen uit handen. In ons netwerk hebben wij dan verschillende pachtmeesters die u kunnen ondersteunen met de administratieve last van het pachten.

Vraag vrijblijvend informatie aan!